Német nyelvtanulás könnyen, hatékonyan!

Nyelvi felkészítés a Karrierkód Nyelvstúdióban!

Német nyelvtanulás
Már kicsi korom óta tanulom a németet. Nem vagyok elégedett az iskolai oktatással. Minden évben más némettanárom volt és ők nem építették egymásra az anyagot. Így mindig mindent újra kezdtünk. Több, mint tizenketten vagyunk egy németes csoportban. Én szeretnék és tudnék is haladni, de a többség visszafogja a tempót. A könyvünk sem tetszik. Abból nem lehet megtanulni beszélni. Nem hallgatunk német szövegeket, így nem értem, ha németül beszélnek. Órán olvasunk, fordítunk, de azzal nem tanulok meg beszélni. Nyelvvizsgarutint meg aztán biztosan nem szerzek. 6-8 év némettanulás után, 15 évesen biztosan nem lesz nyelvvizsgám.

Ha csak az utolsó mondatban magadra ismertél, itt a helyed az Karrierkód-NyelvSTÚDIÓban.

Miért?

MERT NINCS JÓ NYELVISKOLA, CSAK JÓ NYELVTANÁR VAN.
AZ KARRIERKÓD- NYELVSÚDIÓBAN CSAK JÓ NYELVTANÁR VAN.
17 ÉVES NYELVVIZSGAFELKÉSZÍTŐ RUTIN, UGYANAZZAL A TANÁRRAL.

Német tanulás hatékonyan

Német tanulás könnyen és gyorsan

Német tanulás beszédcentrikusan

Eredmény?

4 dolog, melyet egy nyelviskolában biztosan nem kapsz meg.

Garancia

3 HÓNAP PRÓBAIDŐ. HA NEM VAGY ELÉGEDETT AZ OKTATÁSSAL VISSZAADOM A 3 HÓNAP ÓRADÍJÁT.

Ildikó

Mivel egész kicsi korom óta jártam a Stúdióba, így a német nyelvet szinte anyanyelvi szinten tanultam meg beszélni az elmúlt évek alatt. A különórák során nemcsak a nyelvet tanultam meg, hanem világunkat érintő összes témáról magas szintű ismereteket szereztünk, amik a mindennapokban nagyon hasznosak tudnak lenni. Nagyon büszke vagyok rá, hogy itt tanultam és 17 éves koromra megszereztem a felsőfokú nyelvvizsgámat, és a német érettségimet is sikeresen letettem, valószínű ezeket a Stúdió nélkül nem tudtam volna ilyen idősen elérni.

Nóra

Emlékszem még azokra az általános iskolás szünetekre,amelyeket a német óra követett. Mindenki fogta a tételeit vagy a szótár füzetét és ezeket olvasgattuk vagy az esetleges hiányosságokat próbáltuk pótolni ebben a tíz percben. Ilyenkor még általában görcsösek és feszültek voltunk. Becsöngettek. Jött Tercsi néni, bementünk a terembe, leraktuk a cuccainkat és jelentettünk. Párosával ültünk le és elkezdtük a zseni mozit. Sokat segített hiszen ilyenkor úgymond egy másik világba jutottunk.Nevettünk vagy olykor együtt éreztünk az előttünk ülő emberrel. Ezáltal részben elmúlt a felelés előtti stressz, még ha nem is teljesen de valamelyest feloldódtunk. Valamint ugyanilyen jó tapasztalataim vannak a relaxációval vagy a különböző agyserkentő gyakorlatokkal kapcsolatban. Másik nagy segítség az adott feladat részletes elképzelése lehetőség szerint többször. Nekem ez sokszor önbizalmat adott, ezáltal jobb jegyet szereztem. Tapasztalatom,hogy fontos,hogy ne olyat képzeljünk magunk elé amelyről már alapból tudjuk,hogy nem sikerülhet, hanem valami reálisat,valami olyat amiről el tudjuk képzelni, hogy megtörténhet.

Zoltán

Én általános iskolában a németet csak Tercsi néninél tanultam a Nyelvstúdióban, hetente két alkalommal jártam német órára harmadikos korom óta. Azt gondolom, hogy fontos korán elkezdeni a nyelvtanulást, a Tercsi néninél lerakott alapok segítségével nekem is kevesebb energiát kellett fektetnem a nyelvtanulásra a középiskolában és az egyetemen, több idő maradt a tárgyak elsajátítására. A középfokú nyelvvizsgámat a középiskola első osztályában szereztem meg. A felsőfokú nyelvvizsgát is inkább még a középiskolában kellett volna leraknom, azonban sajnos a középfokú nyelvvizsga lerakása után 2 év szünetet tartottam a német nyelv tanulásában, így a felsőfokú nyelvvizsgát csak az egyetem első évében raktam le. Mivel az egyetemi felvételin még csak a középfokú nyelvvizsgámat tudtam beszámíttatni nem vettek fel arra a szakra ahová szerettem volna első helyen menni. Később mikor már a felsőfokú nyelvvizsgát megszereztem újból megjelöltem a Corvinus Egyetemen a gazdálkodási és menedzsment szakot, és így már felvettek. Jelenleg utolsó éves vagyok a mesterképzésen és ahogy érdeklődök a munkahelyekről azt látom, hogy szinte minden helyen elvárás a nyelvtudás. Sok esetben csak az angol nyelv, de mivel Magyarországon sok német cég van, illetve sok cég exportál német nyelvterületre, így ha a munkaadónak a felvételnél dönteni kell a jelöltek között, valószínűleg azt fogja választani, aki mindkét nyelvet beszéli.

Anita

A Nyelvstúdió segítségével olyan nyelvtudásra tehettünk szert, és mindezt olyan fiatalon, amiről sokan az országban nem is álmodhatnak. És elsősorban nem az anyagi korlátok miatt. Tercsi néninél már az óvodától kezdve lehetőségünk nyílt a némettanulásra. Nagyon hálás vagyok szüleimnek, amiért akkor éltek ezzel a lehetőséggel és a Tanárnő gondjaira bízták nyelvtudásom alakítását. Ettől kezdve a német felsőfokú vizsga megszerzéséig a Nyelvstúdió és Tercsi néni gyakorlatilag végigkísérték a mindennapjaimat. Nem csak nyelveket tanítottak, hanem az élet számos egyéb területén hasznosítható tudást adtak át akarva-akaratlanul számomra. Végül a komplex német felsőfokú nyelvvizsgámat 15-évesen –a középfokú letételekor még személyim sem volt, el sem akarták hinni, hogy nyelvvizsgázni megyek-, az angol komplex középfokú nyelvvizsgámat egy évvel később 2007-ben 16 évesen, majd a latin középfokú komplex nyelvvizsgámat 2009-ben tettem le. Tercsi néninek köszönhetően most, a diploma előtt nem kell azon aggódnom, hogy nem lesz elegendő pontom Msc-re vagy a nyelvtudás hiánya miatt nem kapom meg a diplomát. Aktív nyelvtudásomnak köszönhetően az egyetemi kutatómunkákat is két (idegen)nyelven végezhettem, ami szintén nagy segítség. A tanulmányi eredmények mellett a némettudás nagy előnye, hogy sokszor vehettem részt németországi csereüdültetésen, aminek segítségével rengeteg nagyszerű embert ismerhettem meg. Mindemellett lassan egy éve dolgozom a Campus of Excellence magyar mentoraként, ahol középiskolás korú, továbbtanulásra készülő diákoknak segítünk dönteni nemzetközi távlatokban gondolkodva. A program által lehetőségem nyílt megismerni számos német professzort, közéleti és politikai személyiséget, cégvezetőt, valamint a negyedéves konferenciáknak helyt adó számos gyönyörű német várost.

Ágnes

A precízen kidolgozott tételek, a sok gyakorlás és a szorgalom meghozta a gyümölcsét: elsőre sikerült a vizsga. Egy nyár kihagyás után felsőfokúra kezdtünk tanulni. Félelmetesen nehéz volt visszaszokni a német nyelvhez, aztán ez a félelem lassan átalakult. A legtöbbet az segített, hogy a tanárnő végig bízott bennem. Két év felkészülés után jelentkeztem felsőfokú nyelvvizsgára, elsőre sikerült. Mindezt nem másnak, mint Tercsi néninek és a Stúdiónak köszönhetem. A Stúdió egy olyan iskola, ami teljes, mindent átfogó nyelvoktatást nyújt. És nem utolsó sorban a csoportos foglalkozásoknak köszönhetően a hangulat is nagyon jó az órákon.

Ági

17 évesen tettem le a felsőfokút, gimnázium 3.-ban. Óriási előny volt, hogy nem kellett nyelvből is érettségiznem, és a felvételinél is pluszpontot jelentett. Az első, BA-s diplomámat szegeden szereztem 2009-ben, a Jogi karon, Társadalombiztosítási szakon. Jelenleg az ELTE-n tanulok, mesterszakon, Egészségpolitikát. Már csak 1 tárgy van hátra, és a szakdolgozat. Mellette egy német pénzügyi tanácsadó cégnél dolgozom, már 2éve, hamarosan fiókvezetőként. Főként államtól független, privát nyugdíj kidolgozásával, gyermekek részére hosszútávú megtakarításokkal, lakásfinanszírozással, hitelezéssel, spórolási lehetőségekkel, biztosításokkal, cégek adóoptimalizálásával foglalkozom.

Gizella

Hálás vagyok, hogy segítségével szert tettem a nyelvvizsgára, és mellette a német nyelv ilyen szintű tudására. Munkájához a továbbiakban sok sikert kívánok, és mellette még sok sikeres nyelvvizsgára való felkészítést. Sokan örülnének, ha olyan oktatásban részesülnének, mint amilyenben én vagy a többiek részesültek."

Andrea

Amikor 6. osztályban Tercsi néni átvett minket és elkezdtünk nyelvvizsgára készülni, akkor sokkal intenzívebbé vált a tanulás és amit megtanultam, az meg is maradt. Sokan elkezdtünk a német mellett angolt tanulni, hiszen így nem éreztük nagy kihívásnak még egy nyelv elsajátítását. Én az utóbbi években a gimnáziumban és az egyetemen is inkább az angolra helyeztem a hangsúlyt, mégsem éreztem úgy soha, hogy annyira jól menne, mint a német. Amikor elsős voltam gimnáziumban kezemben már a középfokú nyelvvizsgával, mondhatni kitűntem a tömegből, hiszen senki másnak nem volt semmilyen nyelvvizsgája, nemhogy 2 nyelvet tanult volna már akkor. Az meg már csak hab volt a tortán, hogy az akkori szabályok szerint, lehetőségünk volt arra, hogy középfokú nyelvvizsgámmal kiválthattam az érettségit. Remek német tudásomnak köszönhetően hatalmas előnnyel indultam a gimiben a többiekkel szemben, hiszen ott már angolt és olaszt tanultam, bőven elég volt a hétvégi egy alkalom Tercsi néninél, hiszen-többé kevésbé- mindig megtanultuk azt, amit kellett. És neki köszönhetően most alkalmam volt arra, hogy egyetemi kötelező szakmai gyakorlatomat kint Németországban csináljam meg. Féltem az elején, hiszen évek óta nem igazán foglalkoztam a némettel, de kint nagyon hamar visszajött minden, amit korábban Tercsi néninél tanultam meg. Talán ennek is köszönhető, hogy miután hazajöttem, munkalehetőséget kaptam a kecskeméti Merzedes-gyárban, ahol természetesen a német nyelvtudás volt a követelmény. Én tehát azt tanácsolom mindenkinek, hogy aki csak tudja, kezdje a nyelvtanulást a némettel. Egyrészről utána nagyon könnyű elsajátítani az angol nyelvet, másrészről az álláshirdetéseket olvasva egyre több vállalatnál, cégnél keresik a németül beszélőket. Angolul manapság már mindenki tud és az angol után itt a németre van a legnagyobb szükség. Ha valaki Tercsi néninél tanul, nagyon jól el fogja sajátítani a nyelvet, persze ez tanulás, szorgalom és sok gyakorlás nélkül nem megy.

Emese

16 és 17 évesen tettem le a középfokú, majd a felsőfokú német nyelvizsgáimat. 18 évesen pedig angol nyelvből vizsgáztam sikeresen, középfokon. A keceli Arany János Általános Iskola után a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziumában tanultam, ahol 2006-ban érettségiztem. Jelenleg két szakot (történelem, történeti muzeológia) végzek az ELTE-BTK-n, mester képzésben. Idén, 2012-ben fogom befejezni az egyetemet. 2011 nyarán német nyelven sikeres idegenvezetői vizsgát tettem (melyhez a történelmi tudásom mellett, nagyban hozzájárult Tercsi néni segítségével elsajátított nyelvismeretem). Jelenleg tehát tanulok. Mellette kb. 5 éve egy moziban dolgozom, ahol alkalmanként manager-helyettesként is számítanak rám. A tanulókat leginkább azzal biztatnám a tanulásra, és azon belül a nyelvtanulásra, hogy a mai munkaerőpiaci lehetőségek között elengedhetetlen legalább egy nyelv ismerete. Sajnos e nélkül a legtöbb munkahelyen szóba sem állnak az emberrel. Az egyetemen is nagy könnyebbség, ha valaki már egy nyelvvizsgával a zsebében kerül be a felsőfokú intézménybe. Sok évfolyamtársamnak okoz gondot, hogy az egyetemi tanulmányok mellett még nyelvet is kell tanulnia, mert anélkül nem kapja meg a diplomáját. Emellett számos lehetőség van a külföldön való tanulásra (pl. Erasmus), amihez szintén szükséges a nyelvtudás.

Alexandra

A koncentrációs gyakorlatok nagyon sokat segítettek nekem a tanulásban. Tanulás előtt mindig végzek ilyen gyakorlatokat, hiszen érzem jótékony hatását. Segítségével hamarabb meg tudom tanulni a tananyagot és hatékonyabb is a tudásom, valamint felelésnél kevésbé érzem, hogy izgulok, hiszen tudom, hogy biztos a tudásom.

Mária

Úgy gondolom, a nyelvtanuláson kívül, semmit sem késő elkezdeni felnőtt korban. (táncolni, lovagolni) Ezek nélkül bejuthatnak gyermekeink a vágyott egyetemre, jó munkahelyre, de nyelvtudás nélkül a mai világban nincs esélyük. Ebben van segítségükre a céltudatos diákoknak "TERCSI NÉNI" és a magas szakmai elhivatottsággal rendelkező kolléganői a Stúdióban. Hihetetlenül hatékonyan felépített, jól bevált tanítási módszerükkel, maximális segítséget nyújtanak a nyelvtanuláshoz. A szavak memorizálásától kezdve a felsőfokú nyelvvizsgáig. 14-15 éves diákoknak nem csak leadja, de meg is érteti a felnőtteknek is nehezen érthető témájú tételeket. Nyomon követi ,segíti,ha kell tanácsot, újra erőt ad, bíztat, ha kell szigorúan, következetesen követel a cél érdekében. Nem kihagyva a szülőt, ha bármi gondot érzékel gyermekünk körül. Három gyermekem közül kettő már a STÚDIÓ tanulója. Legidősebb a német felsőfokra készül 17 évesen. Középfokú vizsgája elsőre sikerült. 10 éves lányom már angolt is tanul a német mellett a stúdióban, a jól bevált módszerrel. Számunkra nem kérdés, hogy a 2 éves kislányunk is a STÚDIÓ tanulója legyen már 1. osztálytól kezdve.

Anett

A német középfokút 2005-ben tettem le, 14 évesen, a német felsőfokot 2007-ben, 16 évesen, az angol középfokút pedig 2009-ben, 18 évesen. A Bibó István Gimnáziumba jártam 6 évig, és ott érettségiztem. Többek között ezeknek a nyelvvizsgáknak köszönhetem, hogy bekerültem a főiskolára, államilag támogatott helyre. Enélkül nem valószínű, hogy ma felsőoktatásban tanulhatnék. A Kodolányi János Főiskola harmadéves tanulója vagyok turizmus- vendéglátás szakon, szállodaszervezés szakirányon. A diplomához 2 szaknyelvvizsga kell, én az egyiket kiválthatom a felsőfokúmmal, tehát már csak egy angol szaknyelvvizsgát kell letennem, ami szintén előnyt jelent a csoporttársaimmal szemben.