Osztrák- Német adóvisszatérítés, családi pótlék, Gyes, TB ügyintézése

2017.04.13. 10:00 | Szerző: Weitz Teréz


Ausztriában, Németországban dolgozni

Egészen biztos, hogy nem könnyű döntés. Elmenni itthonról. Külföldön szerencsét próbálni. Igazi megpróbáltatás. Kihívás és megmérettetés. Nehézséghegyek állják majd utad. Van aki problémának nevezi őket. Én nem annak szoktam. Feladatnak, amit meg kell oldani.

Ha a motiváció, mely Téged arra ösztönzött, hogy menj elég erős, akkor ezek a nehézséghegyek megmászhatók. Még akkor is, ha anyagi kényszer szülte motivációról van szó.

Talán a legnehezebb a nyelvismeret. Hiszen beszélhetsz egészen jól németül, akkor sem olyan, mintha magyarul beszélnél. Ha pedig még a német tanulás elején vagy, akkor nehéz dolgod lesz. A nyelvjárás még dob rá egy-két lapáttal.

Mások a szokások. Mások az emberek. Mások a reakciók. Meg kell szoknod őket.

Távol leszel az otthonodtól. Számítanod kell a honvágy hullámokra. 

Lakás, munkahely. Alkalmazkodás a kollégákhoz. A főnökhöz, az elvárásokhoz.

Baráti kapcsolatokra is szükséged van. Jó, ha van kihez fordulnod, ha segítség kell. 

A korona mindezekre a bürokrácia. 

Adó- munka -és családjogi ügyek Ausztriában, Németországban

Senki sem tud helyetted szeretni. Senki sem tud helyetted ölelni. Senki sem tud helyetted németül megtanulni. Senki sem tudja helytted a honvágyat átélni. Senki sem tud helyetted alkalmazkodni. Senki sem tud helyetted barátságot kötni. Ezt mind, mind Neked kell. 

De van valami, amit átruházhatsz. Ami egy hatalmas terhet vesz le a válladról. De a terhen túl még pénzzel is jár. Nem kevés pénzzel. Ha az adóügyeidet szakértőkre bízod. Jó szakértőkre. Akik nem egy kis magyar könyvelés mellett kiegészítésként vállaják az osztrák, német könyvelést is. 

Én biztosan náluk kezdeném. https://www.visszateritok.hu/

Miért a Visszatérítőket választanám?

Miben tudnak Neked segíteni?

Én biztosan őket választanám. Lehet, hogy fogom is, mert mindig is itt motoszkál a szívemben az érzés. Jó lenne kimenni, hisz a családom már kint él. 

https://www.visszateritok.hu/


 

 

Hozzászólások - Szólj hozzá Te is!