Osztályozd le német tanulási technikád. Hányast kapnál?

2019.04.30. 07:57 | Szerző: Weitz Teréz


Tudsz németet tanulni? 

 

5 = teljes mértékben igen

4 = általában igen

3 = inkább nem

2 = alig

1 = egyáltalán nem

 

Pontozd le a kijelentéseket

 

 Ha készen vagy, számolj átlagot

4,5 – 5  

GRATULÁLOK! Nagyon jól csinálod, töretlenül fejlődsz. Napról napra jobb leszel, gyorsan eléred a célod.


 4,0- 4,4 

Vannak hiányosságok, amiket ha pótolsz, felgyorsíthatod a haladásod. De még így is egészen jó ütemben fejlődsz. Elégedett lehetsz magaddal.


 3,2 - 3,9

Nem használod ki azokat a lehetőségeket, amiket könnyedén megtehetnél. Ettől többre lennél képes. Csak ösztönből alkalmazol dolgokat. Sokkal könnyebben tanulnál, jobb eredménnyel, ha tudatosan tanulnál.


 2,2 - 3,1

Éppen csak fejlődsz. Inkább stagnálsz. Némi haladás érzékelhető, amivel sem te, sem a környezeted nem elégedett. Ezért azt gondolod, ennyire vagy képes. Pedig csak az a baj hogy nem jól csinálod.


1,5 -  2,1 

Folyton kifogásokat keresel. A körülményeket hibáztatod. Ebből nem lesz német tudás. Akár abba is hagyhatod, inkább csinálj valami mást. Vagy kapj a fejedhez és határozd el magad, hogy rendszer szerint tanulsz németül. Változtasd meg a szokásaidat.

 

A nyelvtanulás nem intelligencia kérdése

 

 A nyelvtanulás nem intelligencia és nem nyelvérzék kérdése, de nem is a koré. Mindenki képes megtanulni egy másik nyelvet, ha tudja, hogyan használja az agyát, a százmilliárd idegsejtet.

 Nincs borzasztóbb, mint órákig a szótárfüzet, tankönyv fölött görnyedve biflázni. Másnap pedig elszörnyedni azon, hogy minden elszállt. A nyelvtanulás egészen más. Lehet játszva, nevetve, könnyen tanulni. Ráadásul úgy, hogy nem felejted el másnapra, sőt soha, amit úgy tanultál, ahogy agyad szeretné. Nem lázadna, nem dolgozna ellened, hanem veled, neked.


 Elégedetlen vagy a fenti eredménnyel?

 

Ha rossz jegyet kaptál a fenti teszten, tanulj meg németet tanulni személyesen velem egy német tanulás tréningen, ahol minden kérdésedre választ kapsz. Megnézzük, mit csinálsz rosszul. Lecseréljük a haszontalan, semmit nem érő szokásaidat.

 Ha nincs lehetőséged eljönni a tréningre, megtanulhatsz németül tanulni otthon a saját tempódban. Online is elérhető a komplex módszer, amit összeállítottam 17 év kutatás alapján.

 Ha elégedett vagy az eredményeddel, akkor gratulálok. Biztosan megtanultál már tanulni. Csak így tovább.

https://weitzterez.hu/treningek/

 

Hozzászólások - Szólj hozzá Te is!