Az önképed dönti el, hogy meg tudsz e tanulni németül

2015.11.18. 11:10 | Szerző: Weitz Teréz

Sabine Asgodom

Széle hossza egy. Erős dioptriás szemüveget hord. Nem mondható egyáltalán szépnek. Főleg nem a mai média által belénk sulykolt szépségterror ideáljának. Mégis, amikor kilép a színpadra, megszépül. Hahotázik a közönség. Aurája oly sugárzó, hogy ha akarod, ha nem, megérint. Önbizalma, hite önmagában határtalan. PÉLDAKÉPEM. Minden előadását megnéztem. Négyszer, ötször is. Könyvét megrendeltem. Elképesztően sokat ad. 

Önkép 1. 

Jelenet. Színpad.

Sabine megkér a hallgatóságból valakit, hogy mutatkozzon be. A színpadra lép egy hölgy. Félszegen. Vállai kissé előre esnek. Óvatosan lépdel. Lesüti a szemét. Az embernek az az érzése, hogy mindjárt elsírja magát és megfutamodik. De nem. Megszólal. Mondja a nevét.

Orvosira jártam. Borzalmasan nehéz volt. Tetézte a bajt, hogy váratlanul terhes lettem.Nem csak azért mert buta voltam az orvosihoz, hanem a baba miatt is abba kellett hagynom 4 szemeszter után az orvosit. Elbuktam. Kisegítő lettem egy cégnél. Most cégvezető vagyok.

Mi van? Kiált fel Sabine? Céééégvezetőőő??? Hát nem ezt vártuk. 

A színpadon csendben elbeszélget a hölggyel. A közönség nem hallja. Majd újra kiáll a nő. 

Önkép 2.

4 szemeszter orvosi egyetem után rádöbbentem, hogy nem ezt akarom. Inkább a gyereknevelés mellett döntöttem. A karrierem sem adtam fel. Elhelyezkedtem egy cégnél és egyre feljebb léptem a ranglétrán. Ma már cégvezető vagyok. 

Az életed minősége az önképedtől függ

Német tudásod szégyenletesnek tartod, vagy büszke vagy rá? Belülről fakad. Gyermekkorodba nyúlik vissza a gyökere. Sikeresnek érezted magad tanulmányaidban? Nem intelligencia kérdése. Nem is elsősorban szorgalom kérdése. Hanem az, hogy hittél e magadban. Hitted e magadról, hogy meg tudsz tanulni bármit? Hitted e magadról, hogy fejlődni tudsz? Ami akkor beléd ivódott az munkálkodik most is benned! 

Az önkép a mindent eldöntő tényező. Persze ez összefonódik az önbizalommal, az öntudattal.

Német tudásod is önképedtől függ

Mersz vagy nem mersz beszélni? Szégyenled, vagy büszke vagy arra, amit már tudsz? Elhiszed e magadról, hogy egyre jobb lehetsz? Ez a döntő kérdés

Csak ez után jön a többi, ami kell a fejlődéshez. A szív. Tedd szívvel amit teszel. Ha tudod miért teszed, ha látod a célod, látod a jobb élet reményét, akkor ez jön magától. Sugárzol, és ezt a sugárzást mások is megérzik. Átérzik a lelkesedésed, a szereteted a tevékenységed iránt. Olyan mint a tükör. Vissza fog áramolni hozzád az erő. Létrejön az adok - kapok. 

Stratégia német tanuláshoz. Tervezés német tanuláshoz. A fej. A racionális gondolkodás. A harmadik tényező. Ha ez nincs, energiád elpocsékolod. Időd nagy része kárba vész. 

Összefoglalom:

Ha idáig eljutottál, akkor nézd meg ennek a csodálatos asszonynak az előadását. Ígérem neked, hogy élvezni fogod. Hol nevetésre sarkall, hol elgondolkodtat. Magadra fogsz ismerni. Inspirálni fog. Változtatásra ingerel. Erőt ad. Hitet ad. Hinni fogsz neki, hogy hihetsz magadban.Mindeközben német tudásod fejlődik. Német felirattal is nézheted.

Neked milyen tapasztalataid vannak az önképeddel kapcsolatban? Szívesen várjuk a sikertörténeteket. 
 

Hozzászólások - Szólj hozzá Te is!