8 tipp ahhoz, hogy tanuláshoz milyen zenét válassz

2017.05.22. 09:40 | Szerző: Weitz Teréz


Lozanov is zenével tanított

Gregori Lozanov 3000 szót tanított meg egy nap alatt a tanulóknak. Hogyan tudta elérni ezt az elképesztő agyi befogadóképességet? Alfa és éber állapot váltakoztatásával. Vizualizációval és zenével. De én most a zenére fókuszálok. Mindig szólt zene a háttérben. Ő ezeket a zenéket alkalmazta: 

http://karrierkod.hu/blog/gyors-es-hatekony-tanulas-zenevel-3Zenével koncentráltabban és hatékonyabban tanulni

Pszichológusok bebizonyították, hogy zenével koncentráltabban és hatékonyabban lehet tanulni. A zene hatással van a hangulatra. Ezért tud motiválni a tanulásra. Tehát nem Neked kell megerőszakolnod magad, ha nincs kedved tanulni. A zene lesz a saját motivátorod. Arra is rájöttek, hogy a zene megkönnyíti a tanulási folyamatot. Markus Hofmann a gondolkodás szakértője mélyen leásott az agyban. Mit talált? Az agy befogadóbb, ha hangokkal stimulálják. Valamint a hallásérzékeket is bekapcsolja. Azt pedig már régóta tudjuk, hogy minél több érzékszervvel történik a tanulás, annál hatékonyabb és emlékezetesebb. 


Milyen zene alkalmas tanuláshoz

56-64 metronomszámú a javasolt ütem. Csak olyan zene segíti a tanulást, amit egyébként is kedvelsz. A Techno, Heavy Metal kimondottan gátláltatja a tanulást, mert felizgatnak. A RAP sem alkalmas, mivel a szövegre koncentrálsz. 

A Te ízlédes legyen a mérvadó. A Mozart- hatást nem csak Mozart zenéjével lehet elérni. Bach, Beethoven, de akár rockzene is lehet alkalmas tanuláshoz. Ugyanis még a rockzene is képes Mozart- effektust kiváltani.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mozart-hatás


8 tipp a tanulást segítő zene kiválasztásához


forrás : https://www.studiblog.net/2017/02/02/musik-lernen-konzentration-effektiv/


Szívesen veszem, ha van saját tapasztalatod a témáról. Írd meg kommentben. 

Ha szeretnél még több tanácsot kapni ahhoz, hogyan tanulj gyorsan, könnyen, hatékonyan, akkor iratkozz fel a hírlevélre. 

Kövess a FB-on is. https://www.facebook.com/Karrierkod


 

Hozzászólások - Szólj hozzá Te is!