Tanulótípus teszt

A Nobel díjas Howard Gardner, valamint a tanulás kutatók Frederic Vester és Dawna Markova tanulótípus tesztjét töltheted le.

Ha megtudod magadról, hogy melyik tanulótípusba tartozol, azzal a tanulási tempódat és tanulásod hatékonyságát nagymértékben javíthatod.

A hatékony tanulás érdekében, használd tudatosan az érzékszerveid, hiszen az vezet a hosszú távú tudáshoz.

Hogyan tanulsz könnyebben?

Ha látod, ha hallod, ha leírod, ha csinálod?

Mi is az, hogy tanulótípus?

Van, aki akkor tanul hatékonyan, ha olvas és jegyzetel, mások könnyen emlékeznek képekre vagy megint mások megjegyzik a hallottakat. Egyeseknek cselekedniük kell a tanulás érdekében.

Igazából senki sem csak egy érzékszervi úton tud jól tanulni, hanem vegyesen. Viszont, mindenkinek van egy jellemző, domináns tanulási módszere.

Az oktatásnak figyelembe kellene vennie ezeket a kutatási eredményeket, de tudjuk, közel sem történik meg, hogy tanításkor minden érzékszervre hassanak.

A tesztek százai bebizonyították, hogy nagyon kevesen vannak, akik tudják, hogy milyen tanulótípushoz tartoznak. Ebből következik, hogy a rossz tanulási módszer miatt vallanak kudarcot.

Például, ha kiderül, hogy hallás után tanulsz könnyen és ezt tudod magadról, akkor feltétlenül vedd fel a telefonodra az anyagot, amikor elmondod. Majd hallgasd vissza.

Ha könnyen emlékszel képekre, akkor használj jegyzeteléshez színeket, és rajzolj.

Ha tevékenykedned kell, akkor használd a körülötted lévő apró tárgyakat. Radír, gemkapocs, csésze, toll, hegyező. Építkezz velük.

A hatékony tanuláshoz tehát elengedhetetlen az önismeret, tudni azt, hogy milyen tanulótípushoz tartozol.

Rajta! Járj utána.

Fontos!

A tesztet ne olvasd el. Keress egy partnert, aki elvégezteti veled a feladatokat!

Ingyen letöltheted ezt a nagy tudósok által megtervezett és kipróbált tesztet. Nem kell mást tenned, mint megadnod a neved és email-címed. Ígérem, nem adom tovább senkinek.

Ezzel hozzájárulsz ahhoz, hogy keddenként elfogadod a levelem. Életem, életutam, életcélom megtanítani az embereket végre tanulni. Több mint 10 000 órát foglalkoztam már a témával, gyakorlatban alkalmazom és oktatom. A levelekben tudásomat adom tovább, ingyen. Mindaddig, míg igényt tartasz rá.

Köszönöm. Sok sikert kívánok a hatékonyabb tanulásodhoz.

Letöltöm

Hogy tetszett? Kíváncsi vagyok a véleményedre!