Hatékony tanulás felnőtt korban 6/16 tipp

2017.03.27. 09:49 | Szerző: Weitz Teréz


A felnőttkori tanulás szükséges

Iszonyat dühös voltam mindig, amikor a szüleim gyerekkoromban azt mondták:

-Most tanulj, mert nincs más dolgod. Most még könnyű. 

Még hogy könnyű! Kifejezetten nehéznek éreztem azt az állapotot. Gyakran lázadtam ellene, hol hangosan is kifejtve a véleményem, hol csak úgy magamban duzzogva. Irigyeltem őket, hogy nekik már végre nem kell tanulniuk. Majd ha én is felnőtt leszek, milyen jó lesz, hogy nem kell tanulnom. 

Na ez az idő nem jött el. Sokkal többet tanulok munka mellett, mint diákként tanultam. Nem lehet a mai világban nem tanulni. Ha csak a technika fejlődésére gondolsz, nem tud létezni manapság az, aki nem tudja legalább minimális alapismerettel a számítógépet vagy a telefont kezelni. 

Nem is csak egy munkahelyen éled le életed, ahol csak 7-8 évente jön valami új. A nyelvekről ne is beszéljünk!

Szóval elképesztően sokat és folyamatosan kell tanulni felnőtt korban is.

Felnőtt fejjel nehezebb tanulni

Valóban így van. Miért is? 

Nincs rá idő. Beigazolódik, amit anyuék anno mondtak. Már nem a tanulás a fő profil, hanem az a munka és háztartás után jöhet szóba. 

Munka után, miközben húzod- vonod a banyatankot és azon agyalsz, mi legyen a vacsi és a gyerek vajon megint hányast kapott matekból és ki fog vele foglalkozni....van e tiszta ruhája másnapra a családnak és a párod ingjét is még ki kell vasalni és...és..és..És utána jöhetsz csak Te. A tanulnivalód. 

Berozsdásodott az agyad. Belehalsz a gondolatba is, hogy újra bifláznod kell a szakszövegeket, jogszabályokat, fogalmakat. Fiatal korodban sem voltál egy zseni, hát még most, mikor azok az anyacsavarok a fejben már évek óta parlagon hevernek. 

Felnőtt korban nehezebben fog az agy. Mondják, mikor elmondod, hogy iskolapadba ültél. Bakker, még attól is rosszabban, mint fiatalon! Mennyi, de mennyi kudarc, leégés, szégyen kísérte sulis mindennapjaid. 

Felnőtt fejjel nehezebb tanulni - kifogáskezelés

Nézzük az utolsót. Berozsdásodtak az agytekervények. Csak kezdeni nehéz. Ha elindítottad őket, újra forognak. Felnőttként is lehet tanulni újat. Bizonyították az agykutatók, hogy új idegsejteket lehet termelni. Csupán az információ áramlása lassul le valamelyest, amit lehet gyorsítani.

Tanulási tippek felnőtteknek

Időkezelés 

Tanulási módszerek felnőtteknek

Készülj fel a tanulásra

Tanulás közben 

Ismétlés

Önbizalom, magabiztosság fejlesztése felnőtt korban


Ezeket a felnőtt tanulási technikákat a jobb agyféltekés tanulási tréningen részletesen megtanuljuk. Begyakoroljuk. Sőt mindenre magyarázatot kapsz, mit miért érdemes úgy csinálni. 

Ha Te is  felnőtt fejjel tanulsz, gyere el a 2 napos tréningre. Garantálom a sikeres, eredményes tanulást, ha csinálod az ott megtanultakat. http://karrierkod.hu/trening/felnotteknek 

Hozzászólások - Szólj hozzá Te is!