4 hét alatt lehetsz okosabb

2017.01.02. 12:01 | Szerző: Weitz Teréz


Mindannyian képesek vagyunk fejleszteni agyunkat

Marc Lang csodákat művel az agyával. 12 ellenféllel sakkozik úgy, hogy nem látja a sakktáblákat. Mindig csak az utolsó lépést hallja. Átlagember. Olyan, mint Te. Megtanult másképp látni, másképp gondolkodni. Kéri a 11. sakktáblát, és a jobb féltekéje kivetíti. 

Todd megkétszerezte agyi kapacitását egy hónap alatt

Todd Sampson járt utána a dolognak, vajon képesek vagyunk e fejleszteni a agybéli képességeinket. Engem azért nyűgözött le a kísérlet, mert konkrétan lemérték Todd agyi képességét a gyakorlás előtt és egy hónap múlva. Az eredmény döbbenetes. Egy hónap alatt 2x olyan jó eredményeket produkált mindhárom területen. 

Gondolkodási sebessége 0,893 sec. -ról 0,493 sec.- ra gyorsult.

Gondolkodásának pontossága 63%-ról 98,3%-ra.

Figyelme 64,4%-ról 95,6%-ra.

Memóriaképességét egy hónap gyakorlás után a memória világbajnokságon tesztelték. 1 pakli kártyát tudott felsorolni helyes sorrendben meghatározott idő alatt.

Te is megduplázhatod tanulási képességeid

Mit tett Todd, hogy ilyen eredményeket ért el? Gyakorolt. Szórakoztató számítógépes alapú játékokkal. És.....zsonglőrködéssel. Napi 30 perc. Ugye hogy jól hangzik? Valamint megtanult olyan tanulási technikákat, melyek a jobb agyféltekét is bevonják a tanulásba. Képekre ugyanis sokkal jobban emlékszünk, mint bármi másra. Ha belegondolsz egyáltalán nem áldozat így fejleszteni agyad, tanulási képességeid. Mert szórakoztató!

Miért tudod tanulási, gondolkodási képességeid fejleszteni

Dr Michael Merzenich PhD az agyi plaszcititással foglalkozik. Vagyis azzal, hogyan lehetsz okosabb. Az agy úgy van felépítve, hogy fejlődjön. Korral a felismerési sebesség lassul, mert a szem mozgása erőteljesen lelassul. Ez befolyással van arra, hogy milyen gyorsan hozol döntéseket. De a doktor szerint ennek nem kell így történnie. A gondolkodásod felgyorsíthatod.

Dr Nicholas Price agykutató. És tudod még mi? Zsonglőr. Világhírű zsonglőr. Mérhető bizonyítékot szolgáltat arra, hogy a gondolkodás pontossága és gyorsasága fejleszthető zsonglőrködéssel.

A figyelem élesítése a hatékony tanulás érdekében

Neurológusok bűvészeket vizsgálnak. Igen, jól hallod. Rajtuk keresztül válik érthetővé, hogy a figyelem hogyan működik. Ugyanis a bűvészek a legnagyobb mesterei a figyelem elterelésének. Az agy nem arra koncentrál, ami fontos, hanem inkább a zavaró tényezőkre. Erre magad is jó példa vagy. Tanulnál, hozzá is látsz, ám még egy szépen csivetelő madárka is képes figyelmedet elvonni arról, amire figyelmedet fordítanád. Na és? Mondanád. Csakhogy ez idő alatt a szemed folytatja az olvasást úgy, hogy a tudatod a madárkán élvezkedik. A figyelem tehát úgy működik, hogy arra tudj figyelni, amit tanulsz, hanem arra, hogy ki tudd zárni a zavaró tényezőket.

Relaxálással javítsd figyelmedet

Ha naponta relaxálsz vagy meditálsz, akkor óhatatlanul elérnek a kinti zajok. Gyakorlással ügyet sem vetsz majd a zavaró tényezőkre. Figyelmedet a célon tudod tartani. Eredménye a hatékony, tudatos tanulás.

Hogyan fejleszd memóriád

Na és igen. Rendkívül fontos tényező még a hatékony tanulás érdekében, hogyan szuperál a memóriád. Tapasztaltad már, hogy keményen dolgoztál azon, hogy megtanulj valamit és néhány nap után már semmire az ég világon nem emlékszel? Hát arra emlékszel e, hogy mennyit tanultál érettségire. Mire emlékszel belőle? Egyetemre jársz? Mennyire fogsz emlékezni arra, amit ott tanultál? Pedig arra aztán tényleg szükséged lesz.

No para. Ahogyan Todd 4 hét alatt meg tudta tanulni a pakli kártyát, nem más, mint másfajta tanulás. Jobb agyféltekés tanulás. Erre is azt mondom, baromi szórakoztató. Csak a technikát kell megismerni és bármire használhatod. 

Ez az írás az Átprogramozom az agyam - Legyek okosabb videó alapján íródott. 

Itt megnézheted és megbizonyosodhatsz arról, hogy valóban lehetsz okosabb. 
A jobb agyféltekés tanulás tréningjeimen tanítom ezeket a technikákat. Szívesen hívom holisztikus tanulásnak a tréninget, mert nem csak a technikákat tartalmazza, hanem a teljes embert. Tenmagadból indulok ki. 

Többet megtudhatsz itt a tréningről : http://karrierkod.hu/trening/felnotteknek

Ha érdekesnek találtad az írást és fejleszteni szeretnéd a tanulási képességeid, íratkozz fel a hírlevélre. 
 

Hozzászólások - Szólj hozzá Te is!